tisdag 30 december 2014

För Övrigt.

Det här med att låta Lilla G gå bredvid vagnen på väg hem från dagis istället för att sätta henne i vagnen? Ett projekt en borde tagit ut en extra semesterdag för att avverka dessa 500 meter till hemmet. På Grund Av går en procent av tiden framåt och 99% av tiden åt alla andra håll. Ett sätt att öva lite på tålamodet iofs.

Det Är Inte Instagram.

Det är Runkeeper. Där har jag nio vänner. Det är inte rimligt att tro att dessa nio vänner ska uppdatera sin status hur ofta de springer på samma sätt som folk på Instagram uppdaterar med andra ord borde jag inte bli förvånad när jag tittar på klockan nio på kvällen och ser efter ifall någon tränat? Det är också skillnad på vad 170 personer på Instagram hinner med och vad nio personer på Runkeeper hinner med.  Intalar jag mig själv och fortsätter att trycka på Runkeeper- appen i tid och otid. Det är bara gulligt att vara manisk.

måndag 29 december 2014

Skidor.

Om skidåkning i sjutton minusgrader vill jag bara säga -----> dumt att tappa bort ena vanten.

Saker Man Bara Inte Får Göra.

Precis innan jul var jag nere på stan och skulle fixa lite saker snabbt. Lite snabbt med Lilla G som var på gott humör iofs men är det något som kan skifta hos artonmånaders så är det humöret (läs lite stressig).  Jag hade fokus lite längre fram på gatan för att se om bussen kom och såg mig inte för så bra.

Vet ni vad inte så bra betyder?

Det betyder att man kör in vagnen i en gammal farbror så han ramlar. Inte bara ner på knä utan raklång ner på gatan. Jag blev så chockad att jag bara stod och stammade "förlåt förlåt jag menade inte förlåt" och tio sekunder senare kom två ungdomar (hopp om dagens ungdom önskar jag kunde säga det om ofokuserade småbarnsmorsor) och hjälpte honom upp på fötterna. Han stirrade på mig precis som om han ville döda mig ( förstår honom till fullo) och stapplade vidare.

Mvh/ Inte Så Stolt Över Mig

söndag 28 december 2014

Tre Julklappar.

Jag hade önskat mig ett par skor från Blankens. De här skorna ska ha tills jag trillar av pinnen sade jag till Pojkvän och omfamnade "The Ygritte" som en mor gör när hon ser den förlorade sonen.  Ja, eller som man gör när man blir sjuuuhkt glad över ett par skor. Fiffigt att snön kom dagen efter.
Vi ser ju serier i vår familj och har ju någonstans sagt att det hade varit kul att se Twin Peaks eftersom jag är den enda i hela universum som inte sett den.  Kanske inte precis enda men troligen inte långt därifrån misstänker jag. Fick boxen blev supernöjd! ( och Sopranos på grund av har inte heller sett). Vill ni mig något efter 21.00 så leta i vår soffa BTW.
Det var inte så att jag bara fick ifall någon undrade. Icke då. Jag gav Pojkvän en resa till Island. En resa till Island utan barn. Först var vi på väg till St. Petersburg men så tänkte jag om och då blev det Island. Jag har redan nu bestämt mig för att Island är ett av mina fem favoritländer. Möjligt att jag tar mig vatten över huvudet här men ber att få återkomma om det i maj eller så.  Just nu vill jag bara tro så.

tisdag 23 december 2014

Är Kluven Över Julen.

Får man skriva så här eller är det skottpengar på en då?

Jag tycker julen är jobbig. Alltså jobbig på ett sätt att jag oroar mig för julen varje år. Anledningen är att jag inte vet hur jag delar upp mig i flera delar. Det innebär att hur jag än gör så blir det någon som blir besviken på att jag inte är där de är. Hur jag än gör saknar jag att vara med de jag inte är.  Jag tänker. Som jag tänker.  Om man ser det på det här viset borde jag ju faktiskt fira jul på den platsen med de här människorna men om man ser det på det andra viset borde jag fira jul precis tvärtom. 

Och det finns ingen perfekt lösning.  Inget förslag som sopar de andra under mattan. Tro mig. Jag har tänkt på eventuella lösningar och stött och blött dem cirkafär sjuttiofem varv.  Det här med att jag körde full fart på jobbet ändå in i kaklet och att det är noll snö i Göteborg gör inte att julstämningen dansar can-can i mitt hjärta just nu. 

måndag 22 december 2014

Lilla Julafton.


Något säger mig att Lilla G inte kommer skutta i famnen på tomten imorgon. Hon var oerhört skeptisk till denna bullriga person i söndags på mini-varianten (dock inte ledsen) möjligt att hon tuffar på sig eftersom vi är på hemmaplan imorgon...

Också En Slags Visdom.

Om jag hade vetat på morgonen hur ont det skulle göra att hälla nagellacksremover i ett paper-cut sår senare på kvällen hade jag förmodligen gnällt lite mindre när jag skar mig på ovannämnda papper .(motgångar när jag knappt är vaken tar jag INTE så bra uppenbarligen)

Men för övrigt. Ni får citera mig om ni vill det får ni.

Det Hände Aldrig När Jag Bodde Ensam.

Fick en följdförfrågan på Instagram idag från min ena katt. Det händer lite mer när man bor med andra (barn that is) och tolvåringen som har jullov idag verkade ha någon minut över om vi säger så. Saker man undrar är varför den andra katten har valt bort IG och hur den instagrammande katten ska lösa detta utan mobil..

söndag 21 december 2014

Intresset För Hur Ofta Andra Ligger.

När jag fyllde år fick jag en hoper födelsedagshälsningar på FB. Himla skoj tyckte jag och svarade på varenda en och skrev en "personlig" hälsning istället för att bara lajka.  Pojkväns kompis som jag känner lite har precis blivit sambo och jag tänkte att det är fint att skriva något om det.  Min tanke var att skriva " Hoppas sambo-livet är tillfylles" men autocorrect valde " Hoppas att SAMLIVET är tillfylles".

Upptäckte det lite senare när hon redan upptäckt det. Jag är ju glad om folk ligger mycket och är glada men att skriva små hälsningar om det på Facebook? Min gräns går en smula innan det gör den ju. Skrev sedan ungefär femtiotolv gånger att jag menae SAMBOlivet och inte SAMlivet. Jag tror hon fattade. Mvh Röd I Ansiktet I Göteborg

Den Stora Födelsedagen.

I tisdags fyllde jag år.  Ni vet verkligen fyllde jämt. Jag hade tagit ledigt och tänkte ägna mig helhjärtat åt en person som jag inte alltid ger så mycket uppmärksamhet nämligen jag själv. När hade jag en heldag och gjorde saker som jag gillar?  Det var nog på Hedenhös tid.  Började med att gå iväg och träna. Inte världens längsta pass på grund av att jag hade misstagit mig på klipptiden den var halv tio och inte tio.  På salongen hade min frisör köpt både bubbel och choklad.  Ett par glas och jag var så glad och sade att det inte spelade så stor roll hur hon klippte för jag skulle bli nöjd ändå.
Sedan skulle jag egentligen gå och äta lunch med en kompis men insåg att tiden var knapp eftersom jag hade en hel eftermiddag med SPA åt därför mig lunch på Burger King av alla ställen.  Jag äter sådan skräpmat var tredje månad eller så ( när vi åker någonstans med bilen och det ska gå snabbt) men kanske inte den lunchen jag hade tänkt mig på födelsedagen.  Slängde i mig maten och körde en hel eftermiddag på SPA vilket var totalt ljuvligt. Bestämde mig för att jag ska unna mig ansiktsbehandling lite mer.  Har inte bestämt exakt vad "lite mer" innebär. 
Susade hem och hann knappt vända i dörren innan Pojkvän tog med mig ut på hemlig middag. Hemlig middag är mkt spännande och något som inte kan hända för ofta.  Ska även här unna mig hemlig middag  lite oftare och vet inte heller vad det innebär.
Det stora kalaset efter den stora födelsedagen går av stapeln i januari. Så blir det när man fyller år en vecka innan jul och man önskar gäster som bor utomsocknes.

Lurar Mig Själv.

Trodde jag var smart när jag skrev ner små kom ihåg lappar med möjliga blogg-inlägg... Så visade det sig att jag faktiskt inte riktigt vet vad jag menar.  Vilket inlägg tänker jag på med "Mannen" och  "Lisa"?  Jag har verkligen ingen aning men tydligen är det något som är tänkt att vara så pass intressant att jag vill skriva om det.  Nu blev det ju ett blogginlägg ändå med "Mannen" och  "Lisa" men det var ju inte på det sättet jag hade tänkt.

Highfivar Mig Själv.

Innan barn och hus och Pojkvän tränade jag mycket mer. Och med mycket mer menar jag precis mycket mer.  Jag har insett att det är rimligt att hinna med två träningstillfällen i veckan om man ska försöka hinna med allt annat också.  Men så satt jag och pratade med vår VD på julfesten och han har tre småbarn så inte heller eoner av tid.  Han sprang ibland till jobbet vilket jag inte kan göra eftersom vi inte har dusch på jobbet ( han sitter i Stockholm) men så kom jag på att jag faktiskt kan springa HEM från jobbet. Det är inte fasligt långt ( 4 km) men det är en låååång uppförsbacke på hemvägen som man inte skojar bort och jag gissar att det kommer ta ungefär lika lång tid att springa hem  som det tar att gå till bussen och ta den hem. Sedan snabbt in i duschen hemma innan jag hämtar på dagis och jag kan därmed klämma in två löppass till per vecka utan att ta mer än ca 10 minuter extra tid. Applåderar mig själv över hur listig jag är och tänker att Beach 2015 kommer vara en success-story.

lördag 20 december 2014

Tuta och Kör.


Igår kväll total-pimpade vi granen och jag tänkte att det här blir ju intressant då hushållet innehåller två katter och en 18 månaders.  Första utmaningen var ju hur katterna skulle tänka då det tidigare år har "infångats" julpynt som innehållit någon form av fjädrar.  Men ta i trä ( och det är väl här de båda kommer välta hela granen andra natten) så har de inte visat något större intresse .... än.  När det gäller Lilla G började hon med att säga "oooooj" sjutton gånger på raken och sedan var hon bara intresserad av en dalahäst som hängde i granen men det har varit det enda idag ( och det är väl här hon välter granen imorgon förutsatt att inte katterna gör det i natt).  Säger YOLO och tutar och kör.

söndag 14 december 2014

Det Onda Med Det Goda.

Det här med att hitta tid att måla naglarna när dagarna går i 120 km och jag ofta inte hamnar i soffan förrän 21.00 på kvällen ( går upp 5.20) kan vara lite som att trolla med knäna vissa dagar. Mitt geni-jag kom på att när jag går upp är det ju faktiskt bara jag som är vaken och att det vore rätt fiffigt att ge sig i kast med målandet då?

Mitt geni-jag är så nöjd med denna lösning att jag inte har mage att berätta att mitt pendanta-jag har hört av sig och sagt att resultatet blir lite halvbra på grund av becksvart halv sex på på morgonen så målandet kanske har lite mer att önska? Fast vem får allt här i världen och naglarna är för närvarande rosa så det så. Vad kan man mer önska sig?

Tillbakablick Instagram.

Kollegor som vet om att jag inte är så förtjust i pynt hade då hängt upp julgransbelysningen i min lampa på jobbet. Tydligen en hel del jobb med det hela. Undrar därför hur den ska komma ner igen men tänker att det troligen är lite enklare. Återstår att se. Note to self -------> låt inte julen vara ända intill påska.
Efter en skrikfest och vaken-natt  köpte jag mig en dyr (men förvisso god) Alien-smoothie på väg till jobbet.  Skrikfesten visade sig senare vara startskottet till en maxad vattkoppesläng där Lilla G såg ut som en prickig korv. Pyjamasen gjorde ont, blöjan gjorde ont och hon gick knappt att lyfta utan att det gjorde ont. Inte den bästa veckan i mitt liv. Note to self------ > tänk aldrig, lindrig släng av någon sjukdom på grund av det kan ändras.
Anordnade en bloggträff här i Göteborg och vi var ett gäng på tretton personer eller så.  Note to self ----- > bloggare bästa sorters människor.
På vägen hem från Dubai ( vi flög via Köpenhamn) beslutade bilen sig för att gå sönder i Halmstad. Nattflyg hem, jetlaggad och utschasad med full packning, tre barn och två trötta föräldrar.  Höll inne med sittdansandet det gjorde jag. Note to self----- > bilar är lynniga.

lördag 13 december 2014

Gårdagens Glöggfest.


Trots ett kraftigt bortfall ( vi talar tretton personer) så var det en lajbans tillställning med barnfamiljer första delen av kvällen och vuxenkalas andra delen av kvällen.  En tradition  som vi kört nu i ... tre- fyra år.  Jag drack glögg och jag drack ETT glas vin och FEM klunkar öl ( tre cm i ett glas) så jag vill inte påstå att det var några enorma mängder men ändå sitter jag här med Huvudvärken med stort H och förbannar mig själv för att jag inte tänkte på att glögg baseras på rödvin och att jag uppenbarligen inte kan dricka denna goda dryck mer. DET ÄR INTE RÄTTVIST NÅGONSTANS!

Har Ni Tänkt På Det?

När man är ute och går ( läs bland en miljon andra som också också handlar julklappar) och hamnar i fel fas när man ska väja för andra människor?  Har man väl hamnat där känns det som om man kommer krocka Med Varenda Person Man Möter....  Men andra dagar när det bara flyter och man väjer som i en vältajmad dans med varenda en.

Intresseklubben antecknar kanske ni säger här?  Anteckna på intresseklubben säger jag då.

fredag 12 december 2014

Stal En Lista.

Låt som när du är ledsen sörjer till?  - Jag lyssnade sönder "Halo" med Beyoncé sist jag var rejält ledsen. Inte för att den är sorglig så men den var just då.
Vad tror folk om dig? - Ingen aning men jag tror att de som inte känner mig väl inte tror att jag kan bli ARG.  Det är mkt fel.
Vad får du oftast komplimanger för? - Att jag har "koll" inte som i "koll" på mode/musik osv utan organiserad typ.
Brukar du skratta för dig själv? You bet!
Hur svarar du i mobilen? "Hej, det är Anna"
Vem ringde dig senast? Pappa men det samtalet missade jag. Pojkvän som jag själv svarade.
Antal timmar sömn inatt: ca 6-7
Brukar du komma i tid? Det beror på. Om jag ska ha med mig min dotter och var personen i fråga väntar. Låter inte folk vänta på stan men kan låta de vänta om de är hemma hos sig själva.. När mår du bra? När det är balans mellan nytta/nöje aktivet och vila.
Vanligaste färg på dina kläder: Grå tror jag.
Favoritdryck på morgonen: Vatten och kaffe.
När brukar du oftast gå och lägga dig? Runt 22.
Är du blyg? Njae beror på. 
Sysslar du med någon idrott: Löpning/spinning osv
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.

torsdag 11 december 2014

Föräldraskapets Oglamorösa Del.

Låt mig tänka ? -----> när Lilla G slänger en porslinsskål på ena katten ena dagen och slår till den andra katten med en fjärrkontroll andra dagen och dessutom skrattar mig rakt i ansiktet när jag använder arga rösten? Det skulle kunna vara en av gångerna.

I En Tid Av Konsumtion.

Inser jag att jag faktiskt har några plagg som jag har haft sedan Hedenhös och då talar vi inte sedan förra hösten utan på riktigt länge. Nästan så länge att jag undrar lite om man kan skriva hur länge.

1. Min Peak Performance skidjacka fick jag när jag fyllde tjugo år. Jag betalade halva själv, den är röd och jag har den när jag åker skidor. Kostade  4 000 kr men om man tänker på att jag haft den i tjugo år så.. Min jacka skulle få handla på systemet om några dagar om den kunde.
2. Två träningsbyxor från samma märke. Nu är jag inte helt klart med när exakt jag köpte dem men jag vet att jag bodde i Karlstad och i Karlstad bodde jag mellan 1996-2000. Ena byxan är blå andra röd och jag hade den ena igår när jag tränade. Om mina byxor kunde skulle de nog få rösta nästa år. Mina byxor skulle inte rösta på SD. Mina byxor är smartare än så.
3. När jag tog dykcert på Nya Zeeland 1999 köpte jag en blå badräkt. Den har jag fortfarande och jag tänker varje gång jag använder den att jag borde köpa en ny men kommer aldrig till skott. Om min badräkt kunde skulle den få köra moppe i år.

onsdag 10 december 2014

När Man Ser Sin Nyttiga Jag Vandra Ut Genom Dörren.



Det här med att man försöker dra ner på godis och jobbet har Toblerone för ett helt kompani?  Plus gillar vit choklad JETE JETE mycket. Juletid ------> sockrets tid.

Valet i Vår.

Inför valet i höstas kunde jag inte begripa att SD fick så många röster som de fick, mitt flöde på FB visade mest på att folk tänkte rösta på Fi och Miljöpartiet vilket förmodligen sade mer om vilka jag har på FB än vad svenska folket tänkte i allmänhet.  Det är ju trots allt inte samma sak.Vet ni vad som förbryllar mig mest? Om var tionde svensk ( i runda slängar) röstade på SD varför vet jag då ingen? (Eller min kollegas pappa men han har jag ju sett typ två gånger så ingen jag känner så). Rent statistiskt borde jag ju veta någon mer i min direkta närhet eller? Det är bara på FB under olika allmänna inlägg som SD anhängarna går fullständigt bananas i sin främlingfientlighet.  Ena sidan av mig blir så arg så arg och andra sidan av mig blir så ledsen. Pest eller kolera alltså inget man sittdansar för snarare drar upp sin skämskudde. Den stora.


Är det värt att rösta taktiskt för att få ut dessa troll ur politiken?

måndag 8 december 2014

Euw.

När du i princip ätit upp hela lunchen och hittar en hyfsad stor skalbagge på din tallrik? Den känslan.

Årets Som Gått.

Bilden är lånad från Blankens.com
På många sätt tänker jag att jag nog inte är tomtens första lilla gullegris men om tomten var typ full mestadels av året och kollade åt annat håll? Himla gärna dessa från Blankens.

söndag 7 december 2014

Lajvar Imsevimsespindel.


Det krävs en hel del att lajva "imsevimsespindel"( och jag ger musikalartisterna tusen poäng) och det krävs också mycket att få fem artonmånaders att sitta still i samma soffa och titta åt samma håll ( tusen poäng till min mammgrupp). Mvh 25 bilder senare.

fredag 5 december 2014

Min Erfarenhet Säger Mig.

När man på morgontimmarna tar in barnet och lägger det mellan oss och hon efter en flaska välling  inte somnar om utan kör stora kroppsdels-racet som innebär hon pekar ut närmast sörjandes kroppsdelar. Ibland pekar I närmaste sörjandes kroppsdelar.

mammas näsa
pappas näsa
sin egen näsa
pappas näsa
pappas öra
sitt eget öra
mammas mun
pappas mun
sin egen mun
mammas näsa
sin egen näsa
sin egen näsa (igen)
Så allt igen på obestämd repeat

Har barnet börjat med kroppsdels-racet ------> mkt vaket, mkt vaket och jobbar inte med sovmorgon. Barnet fullkomligt skrattar sovmorgon rakt i fejset och så var det med det med den saken.

torsdag 4 december 2014

Kalla Mig Geniet (ihoppusslingsgeniet)


Pojkvän hittar igen fina ljusstakar i källaren ( ett tiotal eller så) ganska precis sådana som jag hade tänkt att leta på loppis. Geniet ( det var jag det) kommer på at vi har fina underlägg från Tennet som bara ligger i en låda och tänker att det nog skulle bli snyggt ihop? Och det blev det! Av saker jag mer eller mindre hittar hemma. Hittar hemma och lägger ihop på ett bra sätt. Så genialiskt. Så genealiskt. Det är fasiken inte klokt är det inte.

Som En Enda Stor Familj.

På mitt jobb är vi fjorton personer.  Man vet det mesta om varandra. Oftast bra tycker jag nog ändå. Men så finns det tillfällen. Andra tillfällen. Ni vet när man har gått på toaletten och man inte bara har gjort nummer ett så att säga. Himla skönt det är när man kliver ut och inte möter någon direkt utanför.Himla jobbigt när det istället står någon där och är beredd att kliva in och man tänker att det nog inte luktar hallontårta där inne och hon vet att det är jag och jag vet att det är jag (klart att jag vet att det är jag).Jag ville bokstavligen mota bort henne vänligt men bestämt och säga kanske om en kvart eller så? Men så gör ju inte vuxna människor motar bort kollegor från damtoan, vuxna människor bloggar om det istället det är det som vuxna människor gör. Mvh "Den Eviga Tonåringen i Göteborg"

onsdag 3 december 2014

Glasögon?

Dessa ordverifieringar som är på vissa bloggar för att kunna kommentera?  Är det att jag har dålig syn eller är viss skitsvåra att läsa? Ibland får jag trycka flera gånger för att det ska komma något jag kan tyda? Högst enerverande.

Varför Det Är Nyttigt Att Rensa Källaren.

Vem behöver loppisar när ens Pojkvän fyndar så här fint i den egna källaren?

Det Som Inte Dödar Etc Etc.

I det allmänna livspusslet försöker jag att gå och träna mer när det passar mig vilket resulterar i att det inte alltid är pass som jag har gått på innan och jag kanske inte har riktigt full koll på vad det är jag har bokat mig på. Ibland blir det bra och ibland blir det mer intressant än bra om vi säger så.  Men mottot är " all träning är bra" och det går alltid att slänga in några kilometer på löpbandet efteråt oavsett ( om träningen var för mesig så att säga).

Ikväll blir det ....

TriggerStretch

Klassen är en form av självmassage där du använder dig av en cylinderformad rulle och en liten boll. Resultatet av träningen är ökad rörlighet och minskad skaderisk. Perfekt både innan och efter träning. Du kommer att uppleva smärtblandad förtjusning!



Smärtblandad förtjusning klockan 20.10 alltså.

Poddar och Småbarn.



Vill så himla gärna vara en sådan person som plöjer genom podcasts när jag tar mig till och från jobbet men ibland finns det ett sådant behov att bara sitta och dumstirra genom bussfönstret och typ tänka ingenting eller ta en rask promenad i tystnad och tänka flera sammanhängande tankar till slutet.Hade någon person sagt till mig för två år sedan att det är ljuvligt med tystnad hade jag skrattat litebakom dennes rygg och tänkt att jag minsann inte var en sådan person och jag minsann skulle hålla mig sjuuuhkt uppdaterad med musik/poddar/radio allt lyssnande. Fattade ju att det är en helt annan sak att titta på tv-serier osv för då sitter man ju still och som småbarnsförälder ----> mkt lite still.

Men men. Ibland när jag tycker jag har tänkt tillräckligt med tankar och tycker att det varit tyst i en kvart eller så lyssnar jag faktiskt på poddar.  Favorit är Blankens Swanberg samt Värvet.  Har börjat lyssna lite på Fredagspodden men inte klickat än ( dock inte gett upp) samt P3 Dokumentär som jag VILL lyssna på men som jag känner kräver lite mer aktivt lyssnade än de andra på grund av mkt intressant.  Dessa dygn som bara har tjugofyra timmar, lite sorgligt ibland lite sorgligt ändå.

måndag 1 december 2014

När Fantomen Lämnar Djungeln..

....eller när jag lämnar kontoret för att besöka kunder och plötsligt hamnar på femte våningen, tjugoåtta meter upp och ett gallergolv?  Det är inte så att mitt inre höjdrädda jag jublar inombords och inte blir det bättre när allt är täckt av ett fint damm så att det här med att hålla i sig var det bara att glömma bort. Höll min kollegas axel hårt hårt och blev själaglad när det var dags att styra mot en ranglig hiss och åka ner till säkerheten. Ville tacka livet, pussa marken, brista ut i sång etc etc. Ni vet när man har varit mkt nära att dö.