tisdag 26 maj 2015

Låtsades Inte Om.

Träffade en gammal kollega igår för ett glas vin och lite mat och hon var sen så jag satte mig på ett torg och tänkte bara stirra lite.  Lite nervös för att sitta ensam på bänkar på torg har jag lärt mig vissa saker om och himla sällan man får sitta där HELT ensam. Det kommer alltid någon som vill sälja något/ är alkoholpåverkad/ vill ha pengar  etc etc.  Nu kom det en man och satte sig bredvid mig och frågade snällt om han fick. Jag flyttade mig åt sidan och stoppade tillbaka lurarna i öronen. Han harklade sig ( och rätt högt eftersom jag hörde ändå) och harklade sig .... harklade sig lite till och jag bad till alla gudar i hela världen som tycker det är skönt att man kan sitta ensam på ett torg utan att behöva prata med någon.  Om det var alla gudar i världen eller om det var det faktum att jag inte tog ur lurarna ur öronen vet jag inte men till slut gick han iallafall.  Min kollega kom sedan och räkorna, sällskapet samt det vita vinet var fabulöst. Sådana måndagar vi gillar helt enkelt.

söndag 24 maj 2015

Vem Vill Inte Vara Med I Det Vinnande Laget.

Såg ingen Mello alls och är inte superintressad  ( mer än för att det kan vara en social sak samt att man kan hänga med i snacket på fikan möjligen) men nu när vi gick och vann hela skiten känner jag mig lite som jag missade något.  Är tydligen lite intresserad ändå (iallafall om vi vinner).

PS. Det är nu ni är snälla och säger att ni inte heller såg. Går bra att ljuga om det. Tacksam för allt.

onsdag 20 maj 2015

Nepal Och Om Att Fatta.

Klickade in bland mina foton och hittade dessa och inser att för mig är det lättare att fatta en sådan katastrof eftersom jag fysiskt befunnit mig i landet. Det blir mer på riktigt än i andra fall. Skäms lite för att jag är trög eller vad man ska säga (men skänker oavsett pengar). Inte för att det alls är av samma dignitet för fem öre men för en tid sedan blev jag utsatt för en tråkig grej av en person som gjorde mig ledsen ( och den personen förstod nog inte hur jag kände mig). Inte förrän den personen blev utsatt för en ganska snarlik händelse ( alltså inget jag hade något med att göra) ganska nyligen och först då förstod mig ( hen sade det till mig). Min spontana tanke? Karma is a bitch ungefär. Gör det mig till en hemsk person?



Äckelmagade klicka vidare.

Visserligen bara onsdag men vi kastar oss tillbaka till Islandsresan för tre veckor sedan och tittar på maten.  Första bilden är hummer som jag åt. Hummer är det fabulösaste av det fabulösa. Herreminje.
Bild nummer två visar vad snabbmatstället på buss-stationen serverade nämligen fårskalle. Nu äter jag ju inte kött men jag måste säga att önskan att börja äta kött, inte så att det direkt kommer över mig här.  Känns som en "skämt-måltid" man skulle köpa på Buttricks?

Igår.

Igår var Lilla G i köket medan storasyster lagade mat, storebror passade Lilla G som "mååade" ( målade that is)  och jag sprang in och ut ur köket och fixade en miljon saker.

Då målade Lilla G en av våra "Lilla Åland" stolar med svart krita på den vita sitsen.  Hon kanske hade en halv minut till förfogade men hur mycket en två-åring hinner måla med en svart krita på en halv minut är förvånansvärt mycket.  Jag blev åtminstone förvånad kan jag ju säga.

Och förfärad.
Kallsvettig.
Chockerad.
Panikslagen.

Höll inne ett primalskrik i huvudet. Hördes inte utåt men hördes nog rätt bra inåt så att säga. Ni kan själva prova genom att tex måla med någon slags penna på ett hyfsat dyrt föremål och känn sedan efter.  Jag tror ni kommer höra något slags primalskrik i huvudet då.


PS. Kritan gick bort med svamp och diskmedel men det blev ändå märken i stolen. Inser att så här kommer det att vara de närmaste åren.  Känns förfärat, kallsvettigt, chockerad och panikslaget.

lördag 16 maj 2015

Lagen Om Typiskt.

Igår hade vi gäster och om barnet normalt sover till halv åtta tyckte hon att klockan sex var en spexigare tid just denna söndagen. Håller inte med det minsta och stirrar på klockan med små smala springor till ögon och inväntar när vi skiftar om och jag får sova en timme till. Normalt är jag ganska okej med att gå upp tidigt men just idag känner jag mig som ett vrak.

torsdag 14 maj 2015

Skrattar Måttligheten Rätt i Nyllet.

I januari var jag och Pojkvän på en hattfest där man kunde låna och spexa lite med accesioarer.  Pojkvän valde en lite enkel pipa och jag körde mer boombastic stil med mer är mer är mer.

Då Bad Jag Om Ursäkt.

Det är så lätta att tänka klumpigt och bara utgå ifrån att saker är på ett visst sätt.

Häromsistens hade vi en kvinnlig kollega på besök från ett annat kontor. Hon berättade att hon jobbat/bott i Kina. Jag tyckte det lät väldigt kul så jag hade "några" frågor (tjugo snabba frågor kan man väl säga, måttlighet är inte min starka sida). En stund in i samtalet hejdade jag mig och tittar på henne och säger att " förlåt, nu kom jag på mig med att utgå ifrån att det var du som följde med din man. Blir lite arg på mig själv nu". Min kollega från samma kon

För det blev jag. Det var så himla trångsynt av mig själv att bara utgå ifrån att det ALLTID är kvinnan som följer med mannen. Det behöver det inte alls vara utan det kan vara mannen som följer med kvinnan på utlandstjänstgöring. Med handen på hjärtat så vet jag iofs bara en handfull fall där det är tvärtom men det stör mig ändå massor att jag var trångsynt och tänkte som jag tänkte.

Drömmen Om Sommarfötter.

Beställde ju sådana där plast-strumpor som man skulle ha på sig i två timmar för att sedan få mjuka fötter. Jag satt en hel lördagskväll med dessa på( enligt instruktionerna skulle man ha på sig dem i 120 minuter) och innan skulle man ha fötterna i fotbad i tjugo minuter för att mjuka upp. Jag var enormt pepp på detta men när jag satt där i soffan var det mest jobbigt och jag blev trött (för att det var sent och jag är en simpel småbarnsmorsa) och orkade inte exakt hela tiden så jag gav upp efter 90 minuter.  Det har börjat flaga lite nu efter nära en vecka men jag har hört av flera vänner att det borde hända mer ( eller så kommer det att hända nu vad vet jag?) så jag tror helt enkelt att jag gjorde det för kort tid. Finns andra märken som har kortare tid så jag tänker testa de nästa gång.


Eller så får man fila. Och fila. Och fila.

lördag 9 maj 2015

Min Nemesis.

De senaste fyra åren ( sedan jag flyttade in i huset that is) har vi kört renoveringsracet med en hyfsad hastighet måste jag säga. Det finns några projekt kvar men de får vänta till hösten på grund av tänker att sommaren kommer bli fabulös och då ämnar jag vara utomhus mer eller mindre jämt.  Något jag har dragit mig lite för är att ta tag i trädgården eftersom jag egentligen inte tycker det är kul och för att själva konceptet med trädgård kommer med en baksida som jag ogillar -----> man blir aldrig aldrig klar. Oavsett om jag rensar med blixten hastighet så kommer ogräset att börja växa upp på det stället som jag började med mer eller mindre så fort jag vänder ryggen åt det. Renoverar man inomhus så kan man uppnå en större känsla av att det är klart och om det är något som kan få mig att gå ner i brygga av upphetsning är det känslan över att vara klar.

Men rensar vidare. Sågar ner träd ( gör min pappa men ändå) och har ständigt jord under naglarna. Det ÄR trots allt en ganska fin trädgård som behöver lite kärlek det fattar ju även jag som trädgårds-analfabet.

onsdag 6 maj 2015